Home

Mail
Társasutak Online
foglalás
társasutakhoz
Árajánlat kérés
Olaszországban
Szállodák
Olaszországban
Apartmanok,
kemping
Olaszországban
Utazási
feltételek
Elérhetőségek

ZENÉLŐ ÉSZAK-OLASZ VÁROSOK ÉS TAVAK
Padova, Montichiari, Milano, Como-tó, Mantova, Cremona, Verona, Garda-tó, Sirmione

Egyedülállókat tudunk társítani 2 ágyas szobában FELÁR NÉLKÜL!Időpontok és árak (Ft / fő):
 

 
Az ár tartalmazza:
 - utazás autóbusszal
 - szállást
 - kontinentális reggelit
 - magyar nyelvű kísérő az utazás alatt
 
Az ár nem tartalmazza:
 - Belépők és fakultatív programok ára külön fizetendő a helyszínen euróban.
 - Baleset-betegség-poggyász biztosítás külön köthető:
 COLONNADE Atlasz Biztosító: 790,- Ft / fő / nap
Online utasbiztosítás kötéshez kattintson ide!
 - Idegenforgalmi szállásadók, városokba behajtási illetékek, egyes esetekben kikötői adót, mely mindig a helyszínen fizetendő!
 
Utazás:
 Kényelmes, nyugati típusú autóbusszal, idegenvezetővel.
Az autóbuszon kávé, üdítő forintért kapható. Nincs buszon éjszakázás!
 
 Az idegenvezető útközben a buszon videofilmekkel szórakoztatja, valamint kulturális beszámolóval tájékoztatja utasainkat.
 
Indulás:
 
Budapest, Déli pu. mellet, az I. kerület Korona közből, reggel 5 órakor!

Találkozó az indulás helyszínén hajnali 4.30 és 4.45 között!
További felszállási lehetőségek: Budapest-Székesfehérvár-Balaton déli oldala-Nagykanizsa-Szlovénia felé
 
Szállás:
3 csillagos középkategóriájú szálloda WC-s, zuhanyzós, fűthető szobáiban.
1 ágyas felár: 30.500,- Ft / fő, de tudunk társítani akkor nem kell a felárat kifizetni!


 
Ellátás:
 Egyszerű kontinentális reggeli
 Vacsora igényelhető 18,- € / nap vagy 5.500,- Ft / fő irodában vagy félpanzió

 
Program:
Idegenvezetés végig magyarnyelven és helyi olasz művészettörténészek a városokban
Itt nincs fakultatív program,a belépők külön fizetendők, minimális költség kb. 30-50,- € öszesen!
1. nap:
 Elutazás Budapestről a reggeli órákban, útközben 3 óránként pihenő, délben ebédidő Szlovéniában.
PADOVÁba érkezés a délutáni órákban, mely Olaszország legfontosabb zarándokhelye. Szent Antal Bazilika, Gattamelata lovas szobra. Kívülről: Piazza delle Erbe, Egyetem épülete, Prato delle Valle, Városháza Caffé, Pedrocchi, Palazzo della Raggione. A városnézés után tovább utazás a szállásra. Vacsorázási lehetőség a hotelben vagy kisváros éttermében. Szabadidő.


 
2. nap: MILÁNÓ – COMO
 Reggeli után Lombardia fővárosa, Milánó, az ipar, a divat és a kultúra központja, mely a középkorban híres volt a pezsgő művészeti életéről. A gyönyörű gótikus Dóm megtekintése. Leonardo világhírű freskója is itt található, de az „Utolsó vacsora” csak egyénileg látogatható. Ha nyitva van a Milánói Scala épülete belülről vagy kívülről, Sforzák kastélya tárul elénk ebben a városban.Délben szabadidő majd délután a tartomány festői szépségű tóparti kisvárosát keressük fel Comót. Városi park, Alessandro Volta feltaláló szobra, Városháza, Dóm és sok játékfilm helyszíne, a Como-tó gyönyörű partja. Késő délután érkezés a szállásunkra. Vacsorázási lehetőség, szabadidő, esti séta a kisvárosban. 
3. nap: CREMONA – PÁRMA – MANTOVA
 Mai első úticélunk a zenei rendezvényekről híres CREMONA. Hírnevét Antonio Stradivari világhírű mesternek köszönheti. Programunk: a terracotta színű belváros, „Torrazzo”, a város jelképe majd a reneszánsz árkádsor után a város Dómja. Igazi művészi építészeti remekművek színhelye!Utunk következő állomása PARMA. A parmai hercegnő középkori városában elénk tárul a Dóm szépsége és a feledhetetlen Battistero-keresztelő kápolna, Hercegi palota, Toscanini szülőháza. A Város főterén, a könyvtár épületében lehetőség van meglátogatni a híres Farnese színházat. Aki már volt Vicenzában, annak különösen nagy élmény a parmai fábval beborított színházterem, míg a vicenzai színház márvány építésű, amely páratlan a maga nemében.Hazafelé utolsó kisváros, amit megtekintünk MANTOVA. Séta az Óvárosban a műemlékek között. A város Gonzaga hercegek székhelye volt egykor, a Mincio-folyó partján. Először a Gonzaga család residenciáját a Palazzo Ducale épülete kívűlről, majd tovább folytatjuk városnéző sétánkat Szt. András Bazilika, Szent Lőrinc templom, Piazza Sordello épülete, végezetül a Castello S.Giorgio bástyái, ahonnan indulunk vissza a szállásunkra. Vacsorázási lehetőség.


 
4. nap: VERONA – GARDA-TÓ – SIRMIONE
 Reggeli után az Operák városába, Veronába érkezünk! Júlia háza, majd az Amfiteátrum és az Aréna megtekintése, mely ma is a zenei élet központja. Dante szobra, Piazza delle Erbe, utána ebédidő, szabadidő a belvárosban.Délután érkezés a Garda-tó partján lévő Sirmione kisvárosba. A XIII. századi Scaligeri vár és Catullus római író villája. Szabadprogram séta a tóparton. Észak „Taormina, Capri városkára” hasonlitó mesevároska. Elegáns üzletek, sikátorok. Motorcsónakázás a Garda-tón, amely mesés élmény nyújt, kb. 15,- €.
Érkezés a szállásra az esti órában.


 
5. nap:
 BUDAPESTre indulás, reggeli után búcsú Olaszországtól. Útközben rövid pihenőket tartunk. Az idegenvezető beszámolókkal, úti filmekkel, olasz helyi zenével teszi változatosabbá az utazást. Érkezés Budapestre a kora esti órákban.
 
FIGYELEM!
A részvételi díj eurós része csoportos utazás esetén a helyi városi idegenforgalmi szállás adó, 7 város helyi idegenvezetése, behajtási illeték, mely csak 70,- € / fő, kötelezően fizetendő az első szállásra érkezéskor az idegenvezetőnél, az út során egyszer.
 
Ugrás az oldal tetejére!