Home

Mail
Társasutak Online
foglalás
társasutakhoz
Árajánlat kérés
Olaszországban
Szállodák
Olaszországban
Apartmanok,
kemping
Olaszországban
Utazási
feltételek
Elérhetőségek

SZICÍLIAI-SZIGET II.
haladóknak a keleti parton!

Körutazás, pihenés a tengerparton, csillagtúrák, programok a szigeten, nappali utazással!



Egyedülállókat tudunk társítani 2-3 ágyas szobában FELÁR NÉLKÜL!



Időpontok és árak: (Ft / fő)
 

 
Az ár tartalmazza:
    - a szállást 6 éjszakára
 - oda-visszaútban az 1-1 éjszakai tranzitszállást
 - Szicíliában a reggelit
 - autóbuszköltséget
 - a teljes út alatt a szakszerű magyarnyelvű idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza:
 - Baleset-betegség-poggyász biztosítás külön köthető:
 COLONNADE Atlasz Biztosító: 790,- Ft / fő / nap
Online utasbiztosítás kötéshez kattintson ide!
 - Komp költsége:
 - 9.000,- Ft / fő (odafelé)
 - 9.000,- Ft / fő (vissza)
 - A fakultatív programokat és belépőket
 - Repülős utasok jelentkezése esetén szükséges a komp külön kezelése
 - Idegenforgalmi szállásadók, városokba behajtási illetékek, egyes esetekben kikötői adót, mely mindig a helyszínen fizetendő!
 
Utazás:
 Kényelmes, nyugati típusú, WC-s autóbusszal, idegenvezetővel. Az autóbuszon kávé, üdítő forintért kapható (kb. 250 Ft - Cola, ásványvíz, sör, kávé).
 


Indulás:
 
Budapest, Déli pu. mellet, az I. kerület Korona közből, reggel 6 órakor!

Találkozó az indulás helyszínén hajnali 5.30 és 5.45 között!
 További felszállási lehetőségek:
 Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Balatonlelle, Nagykanizsa, Szlovénia felé
 
Tranzitszállás:
 - Oda (1 éj):
 
  Firenze és Bologna között, Hotel Il Parco ***-os szálloda 2-3 ágyas egyszerű, fürdős szobáiban (www.ilparco.it)

 - Vissza (1 éj):
 
  Rómától északra ***-os szálloda 2-3 ágyas egyszerű fürdős szobáiban (www.hotelmediterraneo-chiancianoterme.it)
Érdemes a tranzitszállásra külön csomagba pakolni! De a buszból éjszakára ki kell venni a csomagjainkat.
 
Szállás: (6 éj)
  Szicílián, Taorminától kb. 30 km-re Fondachello/Mascali üdülőhelyen, a parttól kb. 100 m-re található, középkategóriájú, medencés szálloda, 2-3 ágyas, zuh/WC-s szobáiban. Hűtő sajnos nincs a szobákban.
(hotel ***: www.kingshousehotel.it medencés, tengerparthoz közel és www.parkhoteloasi.holidaysrl.com)

1 ágyas szoba felár: 34.500,- Ft / fő

Strand: A hotel közelében szabad strand van. A fizetős strand 200 méterre található a szállodától. (Kb. 10,- € / nap a napernyő)



 
Ellátás:
 
 • Tranzitszállásokon: kontinentális reggeli
 • Szicília szigetén: kontinentális reggeli

 • Vacsora igen kedvezményes áron igényelhető a helyszínen!
 • Tranzitszállásokon a vacsora: 12,- € / fő / este
 • Szicílián a vacsora: 16,- € / fő / este
 • Kedvezményes csomagár: 2., 3., 4., 5., 6., 7. napokra
  (6 nap összesen csak 6 × 13,- € = 78,- € / fő / 6 este)

  Így nagyon megéri utasaink visszajelzése alapján bőséges és finom volt!


 • Program:
   (A fakultatív programok nem kötelezőek. A programok egész-naposak, létszámtól függetlenül 1-2 fő jelentkezése esetén is indulnak. A sziget megtekinthető bérelt autóval, helyi járattal, vonattal vagy akár egyénileg is.
  A tengerpart pihenést, kikapcsolódást biztosít azoknak is, akik nem szeretnék a sziget városait, műemlékeit megcsodálni!)
   
   
  1. nap: TOSZKÁNA – FIRENZE ELŐTT
    Folyamatos utazás pihenőkkel. Érkezés az esti órákban a tranzitszállásra, amely a meseszép toszkán dombok között található, vacsorázási lehetőség az étteremben az idegenvezetőnél előre igényelve.

   
  2. nap: VILLA SAN GIOVANNI – MESSINA
   Korai reggeli után folyamatos utazás, technikai szünetekkel. Este átkompolás San Givanninál. Kb.fél órával később érkezés Szicíliába, Messinába. Útunk során esti fényekben láthatjuk Taorminát, majd érkezés a szállásra.

   
  3. nap: FONDACHELLO – ACIREALE
   Délelőtt pihenés a festői szépségű szálláson, Szicilia szigetén.

  Délután 14 órakor fél napos fakultatív kirándulás a cataniai “citrusok riviérája közt szépséges narancsvirágként tündöklő barokk gyöngyszem”-ként emlegetett Acireale-ba. Séta a mediterrán pezsgésű, három egymásba nyíló téren sorakozó paloták és templomok között a Dóm térre. A Katedrális és a Santissimi Pietro e Paolo bazilika megtekintése után szabadidő. A festői utcácskák felfedezése közben lehetőség nyílik egy kellemes teraszon üldögélve megkóstolni a környék legfőbb büszkeségének számító híres fagylaltot, marcipán süteményeket, majd vissza utazunk a szállásunkra.
  Program ára: 35,- €


   
  4. nap: SIRACUSA – NOTO
    Egésznapos kirándulás a fehér és az arany városaiba, Siracusába és Notoba.
  Reggeli után indulás. Utazás a Jón-tenger partjához közeli autópályán, érkezés Siracusába kb. 10.30-kor. A délelőtti piac élményét követően séta a papirusz sással büszkélkedő Ortiga-sziget antik épületeivel vegyült barokk óvárosban: Apollon templom, Diana szökőkút az Archimedesz téren, Dóm, Aretusa forrás. Szabadidő, ebédelési lehetőség egy hangulatos tengerparti teraszon.



  Kora délután séta a Régészeti parkban a leanderekkel és illatos növényekkel teli ókori városrészben: Hieron oltára, Dionüszosz füle, Színház, Amfiteatrum. Ajándék vásárlási lehetőség, a friss narancs, citromlé és granita árusok bódéi között.
  Továbbutazás Notoba, Szicília legszebb egységes barokk városába. Végig sétálunk az előkelő negyed nyíl egyenes utcáján, az aranyló méz színű, különleges barokk erkélyekkel díszített nemesi paloták, templomok és hivatali épületek mentén. A városkapu előtti téren kínálják ízes magvaikat, mézeiket, boraikat és sajtjaikat a barátságos iblei-hegyi emberek. Visszautazás a “szicíliai családias” szállodánkba.
  Program ára: 65,- €



   
  5. nap: CALTANIGIRONE – PIAZZA ARMERINA – ENNA
   Délelőtt a kerámiagyártás otthonába, Caltagironeba, kora délután a világhírű mozaik padlókkal (pl.bikinis tornásznők) díszített és napjainkban már felépített római kori vadászvillába Piazza Armerinába látogatunk, majd a Sziget mértani központjába, a lélegzetelállító panorámájú Ennába.

       Utazás az Iblei-hegyek mentén, a 7 dombra épült szicíliai kerámai gyártás központjába, Caltagironeba. Neve arabul: a “vázák kastélya”. A parkolóban helyi vidéki tréfás énekeket játszó kisvonatra szállunk, miközben megcsodáljuk a változatos és különleges kerámia lapokkal, vázákkal díszített város nevezetes épületeit, templomait. Megismerkedünk az agyag hagyományos megmunkálásával, korongozással, a kiégetett mestermunkák dekorálásával egy színvonalas keramikus műhelyben, ahol vásárlási és étkezési lehetőség is kínálkozik. Megcsodálhatjuk az alsó és felső várost összekötő, modern csempékkel díszített nagy lépcsőt, amely a Palazzo della Corte városháza közeléből indul fel a Santa Maria al Monte Főtemplomhoz. A híres lépcsősort évről évre – a város ünnepeire – különleges virágkompozíciókkal díszítik fel.

  Délidőben továbbutazunk a buja folyómeder közelében feltárt Piazza Armerinába, a Világörökség részeként megbecsült, római kori luxus vadászvillaként épült Villa Casaleba. Padlómozaikjai az ókorból megmaradt, legszebbek és legnagyobbak közé tartoznak. A kis és nagy vadász jelenetek mellett, láthatjuk a fogadó, étkező, fürdő, és lakó helyiségek izgalmas jelenetekkel borított összefüggő padlómozaikjait, a modern korban rekonstruált fedett épületekben föléjük kialakított kényelmes hidakon haladva.

  A csodás nap lezárásaként, csupán 35 km a Sziget mértani központja, a festőien szép 900 m magasra épült Enna városa, mely méltán viseli a “szicíliai belvedere” megtisztelő nevet. Miután megcsodáltuk a kilátást a szemközti hegyi falura, a Sziget belső vidékére, tiszta időben az Északi hegyekre és az Etnára, rövid sétát teszünk az óvárosban, majd a cataniai autópályán haladva érkezünk vissza a szállásra.
  Program ára: 80,- €



   
  6. nap: AGRIGENTO – SZICÍLIA ÍZEI
    Egész napos kirándulás Agrigentóba, a Világörökség részeként védett Templomok völgyébe, ahol megcsodálható a teljes szépségében látható ókori Concordia templom, a hajdan gigantikus tartóoszlopként álló Atlasz, a hatalmas és fényűző Akragasz lélegzetelállító városmaradványa. Kihagyhatatlan élmény: fürdőzési lehetőség az Afrika felőli puha, vörös színű, homokos, sekély partvonalú Lidón. Hazaúton vásárlási lehetőség Catania környékén egy nagy áruházban. Vacsora időben vissza érkezés a már “szicíliai otthonunkká váló” szállodánkba.
  Program ára: 70,- €



   
  7. nap: SZABADNAP
   Fürdőzés, strandolás, pihenés a tengerparti, csendes kisvárosban. Séta a tengerparton vagy a buja mediterrán növényekkel teli úszómedencés szállodánkban.



   
  8. nap: MESSINA – SAN GIOVANNI – RÓMA
   Kora reggel indulás, kompolás Messinából Róma felé. Útközben 3 óránként megállók, kulturált autógrilleknél. Idegenvezető az utazás során kulturális előadásokkal, úti filmekkel, szórakoztató játékfilmekkel, totó-zene segítségével teszi változatosabbá a szicíliai kirándulást. Érkezés a fővároshoz közel lévő tranzitszálláshoz a késő délutáni órákban. Vacsorázási lehetőség, séta, szabadprogram.

   
  9. nap:
   BUDAPESTRE indulás a kora reggeli órákban hazafelé. Folyamatos utazás pihenőkkel, étkezési lehetőségekkel, útközben játék totó, videófilmek. Érkezés kb. 22 óra felé.

   
  Fakultatív programok nem kötelezőek!
  A programok egész naposak, létszámtól függetlenül 1-2 fő jelentkezése esetén is indulnak!
  (A sziget megtekinthető bérelt autóval [Szállodába hozzák az autót igény esetén!], helyi járattal, vonattal, egyénileg is. Busz megálló 20 perces séta.)
   
  FIGYELEM!
  A részvételi díj eurós része csoportos utazás esetén a helyi behajtási illeték a városokra, szállás adók, mely csak 30,- € / fő / 9 nap összesen, és ez az összeg a helyszínen fizetendő érkezéskor az idegenvezetőnél, összesen csak egy alkalommal!
   
  Ugrás az oldal tetejére!