Home

Mail
Társasutak Online
foglalás
társasutakhoz
Árajánlat kérés
Olaszországban
Szállodák
Olaszországban
Apartmanok,
kemping
Olaszországban
Utazási
feltételek
Elérhetőségek

ÉSZAK-OLASZ KÖRÚT, HERCEGSÉGEK
Garda, Sirmione, Milánó, Genova,
Liguria, Francia Riviera, Monaco

A legszebb Kolostor "Certosa di Pavia"
Olasz hercegi városok - Sforzák, Gonzágák, Viscontiak


Egyedülállókat tudunk társítani 2 ágyas szobában FELÁR NÉLKÜL!
Időpontok és árak (Ft / fő):
 


 
Magyar idegenvezető (Dóra Kóczián Kati) és a helyszínen városi művészettörténész mutatja meg a látnivalókat!
 
Az ár tartalmazza:
 - utazás autóbusszal
 - szállást
 - kontinentális reggelit
 - magyar nyelvű kísérő az utazás alatt
 
Az ár nem tartalmazza:
 - Belépők és fakultatív programok ára külön fizetendő a helyszínen euróban.
 - Baleset-betegség-poggyász biztosítás külön köthető:
 COLONNADE Atlasz Biztosító: 790,- Ft / fő / nap
Online utasbiztosítás kötéshez kattintson ide!
 - Idegenforgalmi szállásadók, városokba behajtási illetékek, egyes esetekben kikötői adót, mely mindig a helyszínen fizetendő!
 
Utazás:
 Kényelmes, nyugati típusú autóbusszal, idegenvezetővel.
Az autóbuszon kávé, üdítő forintért kapható.
 
 Az idegenvezető útközben a buszon videofilmekkel szórakoztatja, valamint kulturális beszámolóval tájékoztatja utasainkat.
 
Indulás:
 
Budapest, Déli pu. mellet, az I. kerület Korona közből, reggel 5 órakor!

Találkozó az indulás helyszínén hajnali 4.30 és 4.45 között!
További felszállási lehetőségek: Budapest-Székesfehérvár-Balaton déli oldala-Nagykanizsa-Szlovénia felé
 
Szállás:
  • 2-3 csillagos, középkategóriájú szálloda vagy üdülőpark, 2-3 ágyas, WC-s, zuhanyzós szobáiban.
  • 2 éjszaka a Garda-tónál
  • 2 éjszaka Milánónál
  • 2 éjszaka Genovánál
  • visszafelé 1 éjszaka Velencénél
 1/1 ágyas felár: 34.500,- Ft. Társítás esetén 2 ágyas elhelyezésnél nincs felár!
A genovai szállás
 
Ellátás:
 - Kontinentális reggeli van, vacsora igényelhető.
 - Garda-tónál, Milano, Genovánál 18 € / nap vagy 5.500,- Ft / fő, de egyénileg a helyi éttermekben, pizzériákban.
 
Program:
1. nap:
 Elutazás Budapestről a reggeli órákban útközben 3 óránként pihenő, délben ebédidő Szlovéniában a Rosenberg fogadóban. Délután érkezés a Garda-tó partjára. Szállás elfoglalása.
  GARDA-TÓ - SIRMIONE a XIII. századi Scaligeri vár és Catullus római író villája. Szabadprogram séta a tóparton, Sirmione elegáns sikátoraiban (mint Taormina, vagy Capri városka).
 
2. nap: MANTOVA - VERONA
 Reggeli után Mantovában a Hercegi palota megtekintése, mely a Gonzagák kincseit rejti. Mantegna freskók, Isabella D'Este szobái, Rigoletto ház, óváros.


  Délután Veronával ismerkedünk. Shakespeare által bemutatott Júlia háza, római kori Amfiteátrum, Scaligeri család síremléke. Érkezés a Garda tónál lévő szállásra.
 
3. nap: PÁRMA - CREMONA
 Reggeli után tovább indulunk a parmai hercegnő középkori városába. Elénk tárul a Dóm szépsége, kolostor-templom, Hercegi palota, Királyi Színház, Toscanini szülőháza. Műemlékek meglátogatása után lehetőségünk van megkóstolni a híres parmai sonkát és sajtot "a Parmiggianot". Szabadprogram.
CremonaParma
  Délután úticélunk a zenei rendezvényekről híres Cremona. Hírnevét Antonio Stradivari világhírű mesternek köszönheti. A csoport megtekinti a terracotta színű belvárost, "Torrazzo"-t, a város jelképét, majd a reneszánsz árkádsor után a város Dómját. Érkezés a Milánónál lévő szállásra az esti órákban.
 
4. nap: MILÁNÓ - COMO
 
Reggeli után Lombardia fővárosa, Milánó, az ipar a divat és a kultúra központja, mely a középkorban híres volt a pezsgő művészeti életéről. Utolsó vacsora megtekintése (ha nyitva van). A gyönyörű gótikus Dóm, Leonardo világhírű freskója az "Utolsó vacsora", Milánói Scala épülete kivülről, Scala múzeum, Páholyok, Sforzák kastélya tárul elénk ebben a városban.
Délben szabadidő majd délután a tartomány festői szépségű tóparti kisvásrosát keressük fel, Comót. Városi park, Alessandro Volta feltaláló szobra, városháza, Dóm és sok játékfilm helyszine a Comoi-tó gyönyörű partja. Érkezés a Milánónál lévő szállásra estefelé.

Szabadidőben lehetőség van idegenvezetővel kb. 1 óra hajóval a híres Comó-i villákban gyönyörködni, amit a partról nem lehet megcsodálni. A jegy ára: 15,- €. Iroda ajánlata!
Nagyon szép élmény hajóról a park, villák látványa.
 
5. nap: PAVIA - GENOVA
 Továbbindulunk Paviába. A városka téglaépületeivel megőrizte középkori jellegét a XI.században már egyetem működött, a Visconti család kastélya ma is jelképe a helyiségnek és nem mehetünk el a Certosa di Pavia híres kolostora mellett mely Észak-Itáliai reneszánsz homlokzatával idevonzza az látogatókat. Európa legszebb kolostora, kerengők, parkja a cisztercita rendieknek. A kolostorban található Galeazzo Visconti síremléke. Gyógyító füvek Európa hírűek, megvásárolhatók a kolostórban (izüleletre, cukorra, szívre stb.)!
 Útközben ebédidő, majd megérkezünk Olaszország legnagyobb tengeri kikötőjébe Genovába. Városnézés az olasz Riviéra fővárosában: Colombus Kristóf szülővárosa, sikátoros óváros, nemesi paloták. Egyénileg, a szabadidőben tekinthető meg az Aquarium, mely a város és Európa legnagyobb tengeri élővilágát bemutató látványossága. Szintén fakultatív, de nagyon ajánlott egy 1 órás hajókirándulás is. Érkezés a Genovánál lévő szállásra.
 
6. nap: Francia Riviera, Liguria - MONTECARLO - MONACO
 Ezen a napon szabadprogram vagy fakultatív program keretében kirándulás a Ligúr-tengerparton és a Francia miniállamban Monacóban. Útközben a virágairól, panorámájáról, klímájáról, és nem utolsó sorban az olasz zenei fesztiválról híres San Remo mellett haladunk el, majd a csodás fekvéséről híres Monacói hercegség az úticélunk.


  Megtekintjük a katedrálist, óváros szűk utcáit, hercegi palotát, Casino épületét kívülről. Végigmegyünk a Forma-1 útvonalon. Szabadprogram (ajánljuk a híres Óceonográfiai múzeum kincseinek megtekintését). Visszaérkezés a Genovánál lévő szállásra az esti órákban.
Program ára: 85,- € + belépők
 
7. nap: PADOVA
  Reggeli után útunk Szt. Antalról híres Padovába vezet, ahol a kupolákkal, domborművekkel ékes Bazilika mellett a vilgáhírű Scrovegni kápolna, Giotto freskói, és az Európa hírű egyetem lesz utolsó művészeti állomásunk. Padová-ban a Scrovegni kápolna megtekintése egyénileg történik. Délután érkezés a Velencénél lévő szállásunkra. Koradélutántól szabadidő, vásárlási lehetőség, kisvendéglők helyi olasz specialitásai.

 
Padova után, de még Velencébe érkezés előtt egy nagy olcsó bevásárlóközpontban vásárlási lehetőség az út végén!
 Este igény esetén (min. 25 fő) Velence, Szt. Márk térre hajókirándulás (25 € / fő). A program egyénileg tekinthető meg, a szálloda elől induló busszal, ami elvisz a hajóhoz (Ajánljuk!).
 
8. nap:
 Reggeli után indulás hazafelé, érkezés Budapestre a kora esti órákban.
 
A fakultatív programok és a belépők külön fizetendőek:
 Belépők:
     kb. 4,- € / fő / alkalom (összesen kb. 35-40,- €)
 
 Kirándulás a francia miniállamba, Monacoba, Genovánál lévő szállástól 1 egész napra (Az egyik legszebb élmény az út során!):
    AKCIÓ! 65,- € / fő + belépők (85,- € helyett!)
 
 Behajtási illeték busszal városokba + egyes helyeken tárlatvezetés olasz helyi idegenvezetőkkel összesen:
    120,- €
(5-6,- € / fő, városonként rendelet írja elő. Ezt az összeget egyösszegben az indulásnál kell fizetni! Ez a részvételi díj eurós része.)
 
  Helyi idegenvezetők:
MantovaParmaCremonaMilánóComo GenovaPavia
 
Ugrás az oldal tetejére!